Anglagård

Kritikerrost svensk komedie fra 1992 om bohemen som arvet en herregård på den svenskeste landsbygda og setter bygda i sving - på godt og vondt. En varm og treffsikker komedie som like gjerne kunne ha funnet sted i Norge. Den britiske regissøren Colin Nutley sies å være mer svensk enn svenskene selv. Men for å kunne lage så avslørende film om broderfolket, må en må ha avstand til stoffet

I Änglagård har han lagt handlingen godt ut på den svenske bondebygda. Filmens navn er identisk med en gammel storgård som ligger i distriktet. En gård som er verdifull nok, men som mer eller mindre forfaller under gamle Eriks (Per Oscarsson) residens. En original knark uten etterkommere. I landskapet rundt Änglagård befinner det seg en liten landsby, samt en del andre gårder.

Einstøingen Erik som eier gården Änglagård dør. Befolkningen i den trauste lille byen blir både overrasket og forarget når hans ukjente barnebarn dukker opp i begravelsen og krever gården, for Fanny (Helena Bergstrøm) er slett ikke hva naboene er vant til - eller ønsker. En cabaretartist fra Berlin som bor sammen med sin homofile, motorsykkelkjørende kamerat Zac (Richard Wollf). Det er nok av naboer som ikke legger skjul på sin forakt for det underlige paret, men utseendet som kjent ikke det eneste som teller - og Fanny har dessuten sine egne spørsmål som trenger svar.

Filmen avslører et svensk bygdesamfunn som det sikkert kan finnes i virkeligheten. Det lille samfunnet som på forhånd virket så idyllisk går plutselig i oppløsning. Nye skiller oppstår og nye allianser inngås. Kameraøyet avslører alt og alle gjennom et meget humoristisk filter. Med sine sjarmerende skråblikk på det svenske småbylivet gjorde dramakomedien Änglagård braksuksess da den hadde kinopremiere i 1992. Ved hjelp av et uforglemmelig persongalleri, flott musikk og naturskjønne omgivelser tar regissør Colin Nutley et varmt og humoristisk oppgjør med bygdedyrets fordommer.

pdfPersongalleri

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 10.11.2021 13:00
Sluttidspunkt 10.11.2021 15:10
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Helan