Brexit

Øivind Bratberg  er født 1980  i  Rælingen som yngst av 6 søsken.

Han er norsk statsviter, skribent og sakprosaforfatter som særlig har skrevet om britisk politikk. Bratberg har utdannelsefra universitetene i Oslo (UiO) og Liverpool. Han avla doktorgrad ved Institutt for Statsvitenskap I 2011 avla han doktorgrad samme sted med en avhandling om partipolitikk i Storbritannia: Multi-level politics and party change: a study of three British parties since devolution

Fra 2011 til 2015 var han postdoktor ved instituttet og fra 2016 førstelektor. Bratberg er aktiv spaltist og kommentator med ulike bidrag om britisk politikk i Morgenbladet, Klassekampen, NRK og TV2.

I 2013 fikk Bratberg Studentparlamentets pris som årets underviser ved Universitetet i Oslo. Samme år mottok han Cappelen Damm Akademisk sitt faglitterære forfatterstipend for manuset til boka Tekstanalyse for samfunnsvitere, som utkom året etter. I 2016 ble han kåret til en av ti «fantastiske formidlere» av Morgenbladet. 

Øivind Bratberg er styremedlem i British Politics Society, Norway. Han har en sterk dragning til Storbritannia, og særlig til de nordlige byene Liverpool, Sheffield og Leeds. John McCarthy er en av hans store helter. Og han kler seg som en brite (a bit of posh!). «I love that goal you scored against United!»: I England er Øivind Bratberg blitt forvekslet med fotballspilleren Peter Crouch, som i likhet med den norske professoren ruver nesten to meter over gulvet.  

Bratberg har allerede en stor bibliografi. Bl.a. utga han i 2013 boka Skyggebilder av Storbritannia, om ulike samfunnsutfordringer britene stod overfor. I 2015 kom Britiske statsministre 1900-2015, sammen med Hans Olav Lahlum, og i 2016: Roald Dahl Grensesprengeren.

FOREDRAGETS TEMA:

Hvor går Storbritannia etter gjennomføringen av Brexit?

Storbritannias vei ut av EU har vist seg vanskeligere og mer konfliktfylt enn knapt noen hadde forestilt seg da britene holdt sin folkeavstemning om EU-medlemskapet sommeren 2016. Hva er å lære av Storbritannias kronglete og kranglete vei ut av unionen, og hva slags virkelighet er det som venter nå?

pdfUtskriftsvennlig versjon

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 29.01.2020 13:00
Sluttidspunkt 29.01.2020 23:00
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Helan