Ekteskap på italiensk

Ekteskap på italiensk er en sjarmerende, romantisk komedie av beste latinske merke. Filmen ble laget i 1964 av Vittorio De Sica som regissør og med Sophia Loren og Marcello Mastroianni i hovedrollene. Filmen ble nominert til Oscar for beste utenlandske film og Sophia Loren ble nominert som beste kvinnelige skuespiller.

Når den kjekke, suksessrike forretningsmannen Domenico (Marcello Mastroianni) møter den unge, sexy Filumena (Sophia Loren) i Napoli under andre verdenskrig, faller han pladask. Han hjelper henne å flykte, gir henne en jobb og et hjem slik at han med jevne mellomrom, og når det passer ham, kan besøke henne. Etter krigens slutt innleder de to en heftig romanse som skal vare i to tiår. Domenico er en playboy med en kvinne i hver havn, og han holder Filumena på akkurat nok armlengdes avstand til at han aldri må gifte seg med henne. Filumena finner seg i alt, men når hun oppdager at han planlegger å gifte seg med en annen kvinne, setter hun alt inn for å beholde ham for seg selv. Og da er noen fornøyelige intriger i gang - en plan settes i verk for å omgjøre et liv med løgner til et ekte ekteskap.

Vittorio de Sica, en av tidenes mest innflytelsesrike italienske filmskapere, lagde ikke mindre enn seks filmer med Sophia Loren. Den fantastiske kjemien mellom regissør og skuespiller er åpenbar i samtlige av dem, og det synes spesielt godt i Ekteskap på italiensk.

pdfPersongalleri

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 15.11.2023 13:00
Sluttidspunkt 15.11.2023 14:40
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Helan