Dansen med Regitze

Dansen med Regitze er en dansk dramafilm fra 1989. Filmen er basert på en populær dansk roman av Martha Christensen og ble regissert av Kaspar Rostrup.
Filmen er en historien om endringene i livet til et middelaldrende ektepar, en dansk kjærlighetshistorie om to menneskers gleder og sorger, seire og nederlag – en bevegende skildring av et langt liv. I sentrum står Regitze (Ghita Nørby) – en sterk og frodig kvinne med et ukuelig livsmot. Ved siden av henne – eller kanskje et par skritt bak henne – står Karl Aage (Frits Helmuth), ektemannen, som alltid har haltet etter begivenhetene.

I den fredfylte kolonihagen har Regitze og hennes mann Karl Aage et deilig hus. Regitze planlegger og forbereder seg nå til deres årlige sommerfest. Men Karl Aage lar i ledige stunder tankene gå tilbake i tiden, bl.a. til da han var en stille og genert ung mann, som hadde problem med å komme i kontakt med jentene. Han fikk likevel - en kveld på et værtshus - øyekontakt med en ung jente – Regitze – og så var han solgt!

Dansen med Regitze forteller om et ekteskap som har overlevd alle hindringer fordi ekte kjærlighet og gjensidig respekt alltid seiret, både gjennom krigstider og familiære stridigheter og omveltninger

Dansen med Regitze ble nominert til Oscar for beste utenlandske film i 1990. Filmen vant også den danske Robert –prisen for beste film og skuespillerne vant Bodil-prisen.

pdfPersongalleri

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 09.03.2022 13:00
Sluttidspunkt 09.03.2022 14:40
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Helan