Livets lyse side

Livets lyse side – 97 er et karakterdrevet drama, krydret med humor. Regissør James L. Brooks og manusforfatter Mark Andrus laget filmen etter Andrus historie om den verste mannen i New York City.

Hovedrollen Melvin Udal (Jack Nicholson) er en mann med det som medisinsk betegnes som tvangsforstyrrelser. For Melvins vedkommende innebærer det blant annet at han er besatt av tanken om at alt skal være rent og ubesudlet. Ikke kan han ha kontakt med andre mennesker heller, og spretter derfor hit og dit på New Yorks overfylte fortau for ikke å berøre noen. Han er forfatter av hete storselgende kjærlighetsromaner, men er selv ikke i stand til å si ett vennlig ord til noen. Spydighetene og fornærmelsene kommer som perler på en snor til alt og alle, også til serveringsdamen Carol (Helen Hunt), som er en av de få personene han klarer å forholde seg til. Melvin er et ensomt og sykt menneske de fleste trekker seg unna, men noen har ikke mulighet til det. Den homofile kunstneren Simon Bishop (Greg Kinnear), er Melvins nabo. Melvin er homofob inntil det hysteriske, forakter kunstnerspirer, og som om ikke det er nok har Simon en stygg liten hund som Melvin virkelig hater…

Livets lyse side ble nominert til 5 Oscar. Både Helen Hunt og Jack Nicholson fikk sine velfortjente Oscar for sitt gnistrende spill i denne filmen.

pdfPersongalleri

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 15.03.2023 13:00
Sluttidspunkt 15.03.2023 14:40
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Helan