Paint your wagon

Paint Your Wagon er en westernmusikal fra 1969, tilpasset for film av Paddy Chayefsky. Den var en av flere musikaler som preget 1960-tallet. Etter datiden var det en dyr produksjon, som gikk langt over oppsatt budsjett. Kritikerne var ikke spesielt begeistret, men publikum likte den godt. Den hadde mye fin sang og musikk, og i tillegg stor underholdningsverdi.

I Californias gullalder inngår bonden Ben Rumson (Lee Marvin) og gullgraveren Pardner (Clint Eastwood) partnerskap. Det skal vise seg at den rebelske Rumson og den mer rolige Pardner utgjør et eksplosivt partnerskap som setter hele gruveleiren på hodet. Når de også grunnet mangel på damer kaprer en diligence med prostituerte, blir det virkelig liv i leiren. Det ender med at de to partnerne deler en hustru ( Jean Seberg). De begynner også å grave ut tunneler under leiren for på originalt vis å samle opp gullstøv som sildrer ned fra gulvene i diverse etablissementer. Alt dette til et bakteppe av whisky, gambling og sang.

Dette var vel den eneste gangen Clint Eastwood og Lee Marvin sang i film. Selv om ingen av dem fikk noen pris for sangen, ble Marvins versjon av Wand ́rin ́ Star en stor suksess. Musikken av Loewe/Lerner innbrakte filmen en Oscarnominasjon.

pdfPersongalleri

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 09.02.2022 13:00
Sluttidspunkt 09.02.2022 15:45
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Helan