Prinsesse på vift

Prinsesse på vift - (Roman Holiday) er en amerikansk romantisk komedie fra 1953. Filmen gjorde Audrey Hepburn til stjerne. Den unge, frustrerte prinsesse Ann fra et ubestemmelig europeisk land ønsker å få oppleve verden som et vanlig menneske. En dag gjør hun opprør mot sine kongelige plikter. På besøk i Roma smyger hun seg ut av hotellet - kommer seg ut på gata, men ting er ikke helt som hun hadde tenkt ute i den virkelige verden. Hun trenger snart en reddende engel, som ganske riktig dukker opp i form av en amerikansk avisjournalist Joe Bradley (Gregory Peck).

Prinsesse på vift var en stor suksess for både Audrey Hepburn, Gregory Peck og byen Roma. Ikke minst skapte Audrey Hepburn og Gregory Peck en uforglemmelige tur på scooter rundt i byens gater. I filmes kjølvann ble dette nærmest et symbol på frihet.

Filmen er laget etter en enkel romantisk komedie-oppskrift, men den er stilsikkert og humørfylt regissert av allsidige William Wyler. Filmen bærer sine snart 70 år som stor underholdning med humør og vitalitet.
Audrey Hepburn vant en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle Filmen ble nominert til hele 10 Oscar og fikk totalt 3 priser.

pdfPersongalleri

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 15.09.2021 13:00
Sluttidspunkt 15.09.2021 15:00
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Helan