Velkommen til Nordmøre Senioruniversitets tur til Aukra kommune og «Gossa» tirsdag 10. oktober 2023

NB: Turen er fullbooket, vi kan dessverre ikke ta imot flere påmeldinger.

Avreise med buss fra Quality Hotel Grand Kristiansund ved Caroline Kino klokken 08.30.

Gossa, også kjent som Gossen, er ei øy i Aukra kommune utenfor Romsdalshalvøya. Øya er flat, myrlendt og godt oppdyrket. Høyeste punkt er Jærmannsburet (99 meter over havet) øst på øya.

På vår rundtur på «Gossa» vil vi forsøke å se til lokale matprodusenter som «Juviksild» og «Havsnø», lakseoppdrett og skipsbygging. Selvfølgelig vil vi besøke flyplassen og høre historien bak på veien til Rokta-monumentet som ble reist til minne om det tragiske forliset i 1938. Hendelsen rørte en hel nasjon.

Hovedbesøket vil være Nyhamna på nordøstsiden av øya – ilandføringssted for gassen fra Ormen Lange-feltet som ligger omtrent 120 kilometer nordvest for Kristiansund.

Kitty Eide, kommunikasjonssjef i A/S Norske Shell vil orientere om Nyhamna og gassens betydning som energimiks og ta oss til den arkeologiske miniutstillingen med historikk over området.

Vi kan ikke inn på selve anlegget pga strengere besøksrestriksjoner, men velge å gå en av to turstier som ender opp på et utsiktspunkt.

Vi beregner å være tilbake i Kristiansund ca. klokken 16.30.

Reisebetingelser:

Siden dette er den 13. en-dagsturen vår, slår vi til med en «knallpris» for våre trofaste medlemmer: kroner 650,–. Pris for ikke-medlemmer kroner 750,–.

Prisen inkluderer reise i egen komfortabel buss, besøk hos «AS Norske Shell», Nyhamna med orientering og besøk på arkeologisk miniutstilling, rundtur på Gossen med orientering om historie og næringsliv og kanskje en liten overraskelse om tiden tillater det. Vi legger selvfølgelig inn en stor lunsj-/middagsbuffet.

Eventuelle matallergier må meldes fra til oss (sms 97084598).

Prisen inkluderer ikke reiseforsikring, drikke til maten og andre personlige utgifter.

Ønsker du å være med, betales beløpet inn på kto. 3930.02.59255, Sparebank1 Nordmøre, innen 28. september 2023. Husk: Merk innbetalingen med navn og medlemstur 10. oktober 2023.

Avbestilles turen etter 1. oktober, refunderes ikke innbetalt beløp.

Deltaking etter rekkefølge i registrert betaling for turen på vår konto i bank. Vi har plass til ca. 40 deltakere. Medlemmer har fortrinnsrett. (NB! Nytt medlemsår startet 1.juli 2023.)

Om mulig, vil vi ta noen ekstrastopper underveis for å gjøre det enklere for deltakere fra Smøla, Frei, Nordlandet etc. Send oss en forespørsel på e-post, eller sms/tlf. (97084598), så vil vi ta kontakt.

 

Med vennlig hilsen
Nordmøre Senioruniversitet, Reisegruppen

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 10.10.2023 08:30