Frihetens regn (The Shawshenk Redemption) er et amerikansk fengselsdrama fra 1994. Filmen er basert på en novelle av Stephan King og handler om vennskap, desperasjon, håp og menneskelige relasjoner.

Det meste av handlingen er lagt til et fengsel – Shawshenk. Hovedpersonene er regnskapsføreren Andy Dufrenes spilt av Tim Robbins, og fengselets «fikser» Red spilt av Morgan Freeman.

Andys kone bedrar ham. Når hun så blir drept og Andy kan knyttes til åstedet, blir han fengselet. Forholdene i Shawshank-fengselet er brutale. Vaktene har sadisme og tortur som hobby. Men et sterkt, uventet vennskap oppstår mellom Andy og fengselets «fikser» Red. Red fikser alt fra sigaretter til plakat med Rita Hayworth. Andy begynner steg for steg å meisle fram en plan for rettferdighetens skyld, men det kommer til å kreve tid, tålmodighet og hjelp fra selveste Rita Hayworth…

Både Robbins og Freeman spiller glimrende. og bringer en ekstra menneskelig dybde til filmen som er en klassiker som fortjener å sees flere ganger. Filmen er sikker i alt, regien, historien, oppbygning, skuespillet. Det er dette som gjør at Frihetens regn flere ganger er kåret til en tidenes beste filmer. Den ble nominert til 7 Oscar, men vant ingen.

 Del på  
  • Starttidspunkt: 10.01.2024 13:00
  • Sluttidspunkt: 10.01.2024 15:20
  • Sted: Caroline kino- og konferansesenter, Helan