Musikalen Chicago hadde i regi av Bob Fosse urpremiere på Broadway i 1975. Den hadde 898 forestillinger før en ny versjon ble laget i 1996. Denne versjonen går fortsatt, noe som gjør den til den lengstlevende musikal på Broadway. Også på norske scener har musikalen vært oppført flere ganger.

Chicago ble filmatisert i 2002 med Renee Zellweger, Catherine Zeta-Jones og Richard Gere i hovedrollene. Den ble en stor suksess som vant seks Oscar, blant annet for beste film. I tillegg ble filmen og nominert til ytterlige 7. Chathrine Zeta-Jones i rollen som Velma Kelly, vant Oscar for beste kvinnelige birolle.

Chicago handler om bruk av løgn og berømmelse i datidens rettssystem. Roxie Hart, spilt av Renee Zellweger drømmer om å bli en stor varietestjerne, men når det viser seg at han som lovet å hjelpe henne har løyet, dreper hun ham og havner i fengsel. I fengslet møter hun sitt store idol, nattklubbsangeren Velma Kelly som også sitter inne for drap. Møtet mellom de to blir ikke så enkelt som Roxie trodde. Forsvarsadvokaten Billy Flynn, spilt av Richard Gere, hjelper henne til slutt ut av fengslet så hun kan begynne på veien til drømmen om å bli stjerne.

Musikken og dansen i Chicago er helt fantastisk, og to av de mest kjente sangene er Al That Jazz og Funny Honey.

 Del på  
  • Starttidspunkt: 13.03.2024 13:00
  • Sluttidspunkt: 13.03.2024 15:20
  • Sted: Caroline kino- og konferansesenter, Helan