Torbjørn Færøvik ble født 8. juni 1948 i Leka i Nord-Trøndelag. er utdannet cand. philol. med hovedfag i historie med en avhandling om norsk misjon i Kina. Han har nær tretti års praksis som journalist, bl.a. som utenriksmedarbeider i NRK og NTB. Han har et stort forfatterskap bak seg, særlig om Kina og Indias historie. Men også reiseskildringer og ungdomsbøker.

Foredragets tema: «Stormakten Kina – venn eller fiende?»
Siden formann Maos død har Kina stått i reformenes tegn, og landet har gjort store økonomiske framskritt. Snart blir Kinas økonomi større enn USAs. Bør vi frykte den nye stormakten i Asia?

Torbjørn Færøvik ble født 8. juni 1948 i Leka i Nord-Trøndelag. Er utdannet cand. philol. med hovedfag i historie med en avhandling om norsk misjon i Kina.

Han har nær tretti års praksis som journalist, blant annet som utenriksmedarbeider i NTB i perioden 1977–79, for Arbeiderbladet fra 1979 til 1991. I NRK var han utenriksmedarbeider fra 1991 til 1999 hvor han i perioden 1996–97 var NRKs verdensreporter. Som forfatter har Færøvik særlig skrevet om Kinas og Indias historie, men har også utgitt flere kritikerroste reiseskildringer og ungdomsbøker. Flere av hans bøker er oversatt og utgitt i andre land. Han er den eneste som har mottatt Cappelenprisen en gang og Brageprisen tre ganger. De senere års utgivelser er:

  • 2009: Midtens rike – En vandring i Kinas historie
  • Kina – en reise på livets elv
  • 2012: Maos rike: en lidelseshistorie
  • 2016: Orientekspressen. En vårreise
  • 2020: Kina på 200 sider. Fra de første dynastiene til dagens stormakt

Flere av bøkene er oversatt til fremmede språk. Noen er utgitt på National Geografic. Han er også aktiv som spaltist i Dagsavisen og Nettavisen.

Foredragets tema: «Stormakten Kina – venn eller fiende?»

Siden formann Maos død har Kina stått i reformenes tegn, og landet har gjort store økonomiske framskritt. Snart blir Kinas økonomi større enn USAs. Men landet er fremdeles et diktatur, og de siste årene er det politiske klimaet blitt enda kaldere. Internasjonalt er Kina kommet på kant med en lang rekke land. Bør vi frykte den nye stormakten i Asia?

 Del på  
  • Starttidspunkt: 28.02.2024 13:00
  • Sted: Caroline kino- og konferansesenter, Helan