Lasse Espelid, født i1948, er bergenser og utdannet jurist. Han har blant annet jobbet i norsk utenrikstjeneste og i DNB, hvorav ti år i utlandet. Han har vært generalsekretær i Nordmanns-Forbundet og daglig leder i Norge-Amerika Foreningen.

Tema: «Humor i Norge»

Et humørfylt og lattervekkende kåseri om norsk humor fra nord til sør og øst til vest. Vi vil bevege oss fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør, og fra Bergen i vest til Hadeland i øst.

Lasse Espelid er bergenser, og utdannet jurist. Hans virke er meget variert, både fra inn og utland.

I fire år var han tilknyttet den norske utenrikstjenesten, hvor han blant annet var stasjonert i Tyskland. I en lang periode var han ansatt i DNB. Også her hadde han mange år i utlandet, med arbeidssted både i Asia og USA. Han har også vært generalsekretær i Normanns-Forbundet / Norwegians World Wide. Denne oppgaven kombinerte han med oppdraget som daglig leder av Norge-Amerika Foreningen. Lasse Espelid har også en allsidig erfaring fra media. Han var freelance-medarbeider og programleder for NRK TV. Noen vil kanskje huske han fra programmet «Fleip eller    fakta»

Hans utstrakte samarbeid med ulike nasjonaliteter og folkegrupper har gitt han grunnlag for å sette norsk historie, norske verdier og norsk identitet i perspektiv. Det gjelder selvfølgelig også norsk humor og lynne.

FOREDRAGETS TEMA: «Humor i Norge»

Et humørfylt kåseri om norsk humor fra nord til sør, og øst til vest. Dette vil bli en morsom og livlig stund for tilhørerne, der det er lagt vekt på å trekke frem ulike sider og eksempler på norsk humor, i mange ulike fasonger og stilarter. Foredraget gir også en oversikt over utviklingen av humor, med historiske tilbakeblikk som bakteppe for «dagens humor». Mye har skjedd når det gjelder utvikling, innhold og rammer for norsk humor. Antallet «humorister» har gått fra noen «titalls» for 20-30 år siden, til flere hundrede i dag.

Foredraget er basert på en audiovisuell form, med lysbilder og tekst på skjerm, kombinert med noen musikalske innslag.

 Del på  
  • Starttidspunkt: 20.03.2024 13:00
  • Sluttidspunkt: 20.03.2024 14:30
  • Sted: Caroline kino- og konferansesenter, Helan