Berit Reiss-Andersen født 1. 1. juli 1954. Opprinnelig fra Nesodden. Hun er en norsk advokat med møterett for Høyesterett og er nylig avgått leder for Den Norske Nobelkomite. Hun har en meget fyldig CV, bl.a. vært statssekretær og leder av Den norske Advokatforening.
Kåre Aas (f. 1955) er utdannet cand. Polit. Han er en erfaren diplomat og strategisk rådgiver, i dag tilknyttet kommunikasjons- og rådgivningsselskapet Kruse Larsen. Han har siden 1983 hatt en rekke posisjoner og oppdrag i UD, NATO, FN, Det Internasjonale Atomenergibyrået, ambassaden i Chile, Ambassadør i Afghanistan 2008-2010, i USA 2013-2020, og i Israel 2020-2023.
Jan-Erik Larsen (f. 1963) er pressemann, kommuniasjonsrådgiver og Ap-politiker. I Tidens Krav har han vært journalist, redaktør, disponent og adm.dir. Larsen startet kommunikasjonsbyrået First House, og rådgivningsbyrået Kruse Larsen i 2015.
Foredragets tema:«Det store bildet – en geopolitisk samtale etter USA-valget.»
Sverre Gunnar Haga f. 25.11.68, er fra Kårvåg på Averøya. Han er journalist og forfatter. Vært informasjonssjef for Den Norske Opera & Ballett, og hatt en rekke engasjementer innenfor kulturfeltet. Aktiv skribent om klassisk musikk i Klassekampens musikkmagasin, er jevnlig gjest i NRK Klassisk.
Foredragets tema: «Opera: Død og fordervelse i tre akter» .Operahistorien i kortversjon, et humoristisk kræsj-kurs i opera for deg som ikke visste du elsket opera!
Atle Ottesen Søvik er professor på MF vitenskapelig høyskole, og har de siste 6 årene hatt kunstig intelligens, etikk og menneskesyn som hovedfelt for sin forskning og undervisning.
Foredragets tema: «Bør vi frykte utviklingen av kunstig intelligens?»
Professor Atle O. Søvik gir i dette foredraget en oversikt over sentrale argumenter for og mot at kunstig intelligens er en trussel mot menneskeheten.
Bård Wormdal født 1958 i Trøndelag, er en prisbelønt journalist og filmskaper, som i 30 år arbeidet for NRK Finnmark, og er bosatt i Vadsø. Han har særlig arbeidet med problemstillinger knyttet til norsk etterretningstjeneste.
Foredragets tema:Spionkrigen. Det hemmelige spionsamarbeidet mellom Norge og USA. Spionkrigen viser hvordan norsk etterretning kan overvåke både fiendtlig aktivitet og vanlige nordmenn. Virksomheten drives av Norge, men er i stor grad finansiert av USA og tjener amerikanske interesser, trolig mer enn norske.
Pål Furseth Lader er professor hos Norges naturvitenskapelige universitet , NTNU. Jobber med forskning innen fiskeoppdrett og riktig utnyttelse av havet.
Tema: «Flytende havbrukskonstruksjoner – oppførsel i bølger og strøm»
Lader er født i Kristiansund i 1969, og er utdannet sivilingeniør (NTH, 1993) og dr. ing innen marin teknikk (NTNU, 2002). Fra 1999 til 2018 arbeidet han som forsker ved SINTEF Fiskeri og havbruk, og fra 2018 har han vært professor i havbrukskonstruksjoner ved Institutt for marin teknikk på NTNU.
Stein p. Aasheim er forfatter, fotograf og eventyrer. Han har deltatt på en rekke ekspedisjoner i Himalaya, sykkeltur i Sahara, ridetur i Mongolia, flere opplevelsesturer på ski over Grønland, Svalbard og til Sørpolen.
Foredragets tema: «Det ekstreme friluftsliv»